Uusimmat kuulumiset

Leader Yhyres

 

Kylät Esiin hanke järjesti 20.1.2020 Kylämatkailun mahdollisuudet Kyrönmaalla tilaisuuden.

Matkailijat etsivät nyt uutta ja erilaista, tässä on maaseudun mahdollisuus

Luonto, lakeusmaisema, historialliset kohteet, ainakin ne ovat Kyrönmaan kuntien valtteja matkailua kehitettäessä. Näin summattiin Yhyres ry:n järjestämässä kylämatkailuillassa, jonka veti matkailuliiketoiminnan asiantuntija Arja Kortesluoma ja johon osallistui niin yhdistysten kuin yritysten edustajia.

- Vaikka alue on minulle tuttua, tuli tässä paljon uusia juttua. Teillä on niin loistavat mahdollisuudet, että kädet aivan syyhyävät. Aloittakaa heti, sillä matkailun kehittäminen vaatii aikaa ja pitkäjänteisyyttä, Kortesluoma kommentoi illan ryhmätöissä syntyneitä ideoita.

Koska Kyrönmaalle vetää kävijöitä Kyrö Distilleryn vierailukeskus, olisi hyvä kehittää matkailijoille muutakin nähtävää ja tekemistä ja saada heidät viipymään alueella kauemmin.
- Kylämatkailun tavoitteena on matkailun muuttaminen maaseudun kylissä kohti tuottoisaa liiketoimintaa, matkailu voi tuoda lisäansioita ja sivuelinkeinon muillekin kuin kylien matkailualan yrittäjille, perustelee illan järjestänyt kehittämissuunnittelija Piritta Syrjälä.

Tarjonta on kuitenkin tuotteistettava ja tehtävä helposti ostettaviksi paketeiksi.

- Matkailun trendinä on nyt vähemmän tunnettujen kohteiden nousu, koska moni haluaa erilaistua ja uusissa kohteissa ei vielä ole tungosta ja hintatasokin on edullisempi. Jos saadaan aikaan omaleimaisia erikoisuuksia, ei niillä ole kovaa kilpailua. Tässä on maaseudulle mahdollisuus, Kortesluoma huomauttaa.

Lue koko artikkeli Leader Pohjanmaa sivustolta

avoimet ovet 17.12.19

 
Kyrönmaan ATK-palvelut