Teams koulutus

sanapilvi

Leader Yhyres ry:llä valmistaudutaan uuteen ohjelmakauteen. Vanha EU:n ohjelmakausi on päättymässä ja uuteen siirrytään siirtymäkauden kautta. Tämä tarkoittaa sitä, ettei rahoitukseen synny taukoa, vaan hankkeita ja yrityksiä voidaan rahoittaa heti ensi vuodesta lähtien. Uutta ohjelmakautta varten kirjoitetaan strategia ja mietitään sen painopisteitä eli sitä, mikä alueen kehittämisessä on erityisen tärkeää. Tätä työtä ei tehdä yksin, sillä Leader-toiminta lähtee alueen asukkaista ja heidän tarpeistaan.

Jotta asukkaiden ja yhteistyökumppaneiden, kuten yritysten ja yhdistysten ääni saataisiin kuuluviin, on Yhyres ry:n kehittämispäällikkö Piritta Syrjälä laatinut Unelmien Kyrönmaa -kyselyn. Sen avulla voi käydä kertomassa mielipiteitään siitä, millaisia asioita uudessa strategiassa pitäisi huomioida. Kysely löytyy yhdistyksen Facebook-sivuilta tai tästä linkistä.
- Olen koonnut Padlet-seinälle erilaisia aiheita, joita voi kommentoida ja joita voi asettaa tärkeysjärjestykseen. Tällä työkalulla haetaan vahvistusta meidän ajatuksillemme siitä, mitä asioita alueelle tarvitaan ja mitä pidetään tärkeinä.
Kyselyn avulla on tarkoitus myös vahvistaa verkostoja tärkeiden asioiden ympärillä yhteisen asian eli Kyrönmaan kehittämisen hyväksi. Syrjälä haluaa lähteä tarkastelemaan asioita positiivisten signaalien kautta ja tarkastella uhkien ja heikkouksien sijaan vahvuuksia, toiveita, mahdollisuuksia ja tuloksia.
- Nimi Unelmien Kyrönmaa peilaa sitä, millainen vire meillä on tähän työhön. Kun lähdetään liikkeelle positiivisen kautta, se kasvaa, johon kiinnittää huomiota.

Strategian suunnitteluun liittyy myös työpajoja, kuten Onnellinen kylä 2030. Se järjestetään verkkotyöpajana ja sen tarkoituksena on selvittää kylien nykytilanne, se mihin tarpeeseen kylät voivat vastata nykyään ja mihin tulevaisuudessa. Työpajassa pohditaan muun muassa sitä, mitä toimiva kylä vaatii. Työpaja järjestetään 19.11. kello 17 - 19. Se on tarkoitettu kaikille, jotka on kiinnostuneet kylien ja kylätoiminnan tulevaisuudesta Kyrönmaalla. Ilmoittautumiset 16.11. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Työpaja on osallistujille maksuton.

Jouluilta mainos

Onnellinen kylä 2030 verkkotyöpaja 19.11.2020 klo 17-19 verkossa

 
Kyrönmaan ATK-palvelut