Oheista kuvaa klikkaamalla pääset ilmoittamaan kohteesi mukaan kartalle

 

timantitjpg

 

Leader logo rgb yhyres

 

Kyrönmaan Leader-ryhmä YHYRES ry sai alueensa kehittämiseen miljoona euroa vuosiksi 2021 - 2022. Näillä varoilla YHYRES ry rahoittaa yritys- ja hanketukia.

- YHYRES ry:n kehys on riittävä, jopa parempi kuin keskimäärin tähän saakka ohjelmakaudella, arvioi toiminnanjohtaja Matti Jaskari.

Vaikka EU:n uusi ohjelmakausi ei ole vielä alkanut, saadaan näiden varojen turvin jatkettua hankkeiden ja yritystukien rahoittamista. YHYRES ry:llä ollaan tyytyväisiä tähän niin kutsuttuun siirtymäkauteen.

- Nyt voimme jatkaa Kyrönmaan kehittämistä ilman katkosta ja siitä seuraavaa hanketoiminnan väliaikaista lamaantumista. Tämä tarjoaa niin yrityksille, yhdistyksille kuin muillekin yhteisöille oivallisen apuvälineen oman toiminnan parantamiseen ja vahvistamiseen, Jaskari toteaa.

Hyville hankkeille ja yrityksille on nyt siis tarjolla rahoitusta. Koronarajoitusten heikennettyä maaseudun perinteistä yhteisöllisyyttä tarvitaan Jaskarin mielestä nyt erityisesti yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä tukevia kehittämishankkeita.

- Ne voivat liittyä esimerkiksi yleiseen viihtyvyyteen, kulttuuriin, perinteisiin tai talkootöiden tekemiseen. Monet yritykset ovat kärsineet tilanteesta ja haluamme ylipäätään tukea yritysten investointeja, samoin kuin kehittämistoimenpiteitä esimerkiksi hyvälle kasvu-uralle lähteneen Kyrönmaan matkailun kehittämiseksi edelleen.

Maa- ja metsätalousministeriö osoitti 83 miljoonaa euroa rahoitusta Leader-ryhmille vuosille 2021-2022. Näillä varoilla paikalliset kehittämisyhdistykset eli Leader-ryhmät jatkavat toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta seuraavat kaksi vuotta. Rahoituskehys per Leader-ryhmä vaihtelee 530 000 eurosta runsaaseen neljään miljoonaan euroon.

vuosikokous2021 mv

Hiihtoladut 2021 pä

 

Ohessa hiihtoladut alueeltamme.
Nyt vaan hiihtelemään ja nauttimaan talvesta!

Jos latusi puuttuu listoilta, täytä lomake Yhyres ry:n nettisivujen tai facebookin kautta.
Jos olet jo ilmoittanut ladut meille, on ilmoituksessasi luultavasti puutteita. Jos et jättänyt meille yhteystietoja, otahan meihin uudelleen yhteyttä ja katsotaan missä vika :)

Päivitämme listaa tarvittaessa, jos latuja ilmenee lisää.

 
Kyrönmaan ATK-palvelut