COVID-19-pandemialla on ollut vaikutuksia myös Yhyres ry:n toimintaan. Kokoontumisrajoitukset ovat vaikuttaneet niin järjestämiimme tapahtumiin kuin jokapäiväiseen toimintaamme, kuten työtapoihin ja kokoustamiseen. Tilanteesta lannistumatta olemme omaksuneet käyttöömme uusia työskentely- ja toimintatapoja, joiden avulla olemme pystyneet jatkamaan yhdistyksemme toimintaa tehokkaasti ja ennen kaikkea turvallisesti.

Vaikka jouduimme sulkemaan toimiston ja siirtymään etätyöskentelyyn, olemme palvelleet normaalisti puhelimitse ja sähköpostin välityksellä. Olemme myös järjestäneet erilaisia virtuaalisia tapahtumia, kuten koulutuksia ja kahvitteluhetkiä. Näihin on pystynyt osallistumaan esimerkiksi Zoom- ja Microsoft Teams -verkkokokousohjelmien avulla.

Poikkeusolojen aikana olemme myös hyödyntäneet toiminnassamme Kyrönmaan kaunista luontoa. Suuntasimme toukokuussa Lymmyysten kodalle Isoonkyröön palaveeraamaan Isonkyrön matkailun kehittämisestä – tietenkin turvavälejä noudattaen. Kokoukseen osallistui lisäksemme Isonkyrön kunnan ja Isonkyrön oppaiden edustajia sekä matkailun kehittämisestä kiinnostuneita yrittäjiä. Projekti jatkuu ensi maanantaina Peippoosten kodalla. Tulemme hyödyntämään Kyrönmaan luonnon tarjoamia mahdollisuuksia myös tulevissa avoimissa tapahtumissamme.

Vaikka rajoituksia on nyt lievennetty ja esimerkiksi toimistomme on jälleen avoinna, toimimme pandemian huomioon ottaen myös vastaisuudessa. 13. päivänä järjestettävä Avoimet Kylät –päivä toteutetaan verkossa, ja sen yhteydessä pääsee kiertämään Kyrönmaan kyliä kehittelemämme Kyläralli-verkkopelin avulla. Noudatamme hyvää hygieniaa ja turvavälejä niin toimistollamme kuin vieraillessamme muissa kohteissa.

YHYRES tästä selvitään!

 
Kyrönmaan ATK-palvelut