IMG 9999

Eija Koskela vetää Kulttuuribuumi 2 -hanketta, joka järjesti muun muassa impropajan joulukuussa Toukolan Nuorisoseuralla.

Kyrönmaan kylätaloja ja nuorisoseuroja on remontoitu ahkerasti muun muassa Leader-tuen avulla. Potentiaalia on, mutta näitä tiloja ylläpitävien yhdistysten jäsenten keski-ikä on alkanut kavuta korkealle. Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura on päättänyt vastata haasteeseen ja saada lisää lapsia ja nuoria mukaan toimintaan ja täyttää tyhjät tilat. Kulttuuribuumi 2 -hanke tarjoaa mahdollisuuden niin alueen lapsille kuin kerhojen vetämisestä kiinnostuneille aloittaa uusi harrastus ja elävöittää kylän toimintaa.

-  Ensisijainen tarkoitus on tuoda ohjattua taide- ja kulttuuritarjontaa omiin kyliin lähelle lasten ja nuorten koteja, niin ettei heitä tarvitse kuskailla kauemmas, hankkeen vetäjä Eija Koskela toteaa.

Lapsille ja nuorille järjestetään mahdollisuus kokeilla erilaisia taiteenlajeja. Myös ohjaajille järjestetään koulutusta. Tarkoitus on näin tuoda vapaaehtoistyön merkitystä esiin, sillä se on kantava voima tällaisen toiminnan järjestämisessä.

- Toisaalta se on myös ohjaajalle kiva harrastus ja se voi tarjota hyvää työkokemusta, Koskela lisää.

Koskela kertoo suunnitelleensa ohjelmaksi muun muassa pop up -työpajoja, joita on järjestetty jo joulukuussa muun muassa improvisaatiosta. Vielä tässä kuussa, 30.1. on tulossa muun muassa 13–17-vuotiaille suunnattu stand up -paja, jonka tulee vetämään Ville Saarenketo. Paja järjestetään Laihian Ylipään Nuorisoseuralla.

 

Hankkeen aikana syntynyt toiminta on tarkoitus vakiinnuttaa hankkeen jälkeen osaksi nuorisoseurojen toimintaa. Mutta tähän tarvitaan myös kylien omaa aktiivisuutta:

-  Haluamme herätellä koko kylää tulemaan mukaan yhdessä tekemiseen ja toimintaa suunnittelemaan. Toivottavasti lasten ja nuorten hyvinvointi nähtäisiin yhteisenä asiana.

Hanke jatkuu ensi vuoden toukokuuhun saakka. Korona on jarruttanut hankkeen toimintaa, mutta Koskelalla on paljon suunnitelmia kevääksi ja tarkoitus on kokeilla myös verkossa toimivia kulttuuriryhmiä. Koskela korostaa, että nyt on aika puhaltaa yhteen hiileen ja suunnitella yhteistyökuvioita.

- Yhteydenottoa ei pidä aristella, oli kyse sitten toiveista tai siitä, että ohjaaminen kiinnostaisi. Meillä on jatkuva ohjaajahaku päällä ja tarjolla on tukea ja koulutusta. Harrastajia kyllä löytyy, samoin kuin paikkoja toteuttaa näitä työpajoja ja kerhoja.

Kulttuuribuumi 2:n tapahtumista löytyy tietoa Facebookista ja kotisivuilta: https://etelapohjanmaa.nuorisoseurat.fi/kulttuuribuumi-2-buumitoiminta/

 
Kyrönmaan ATK-palvelut